27. tammikuuta 2014

Viimeisen kerran!

                        Manaatti                                 Kultajänis

Viimeinen päivä on täällä meneillään juurinkin nyt. Matka on ollut aivan erilainen kuin sen luulin olevan. Minä, joka kiljun nähdessäni vilahduksen sammakosta kukkapenkissäni tapitan silmät sikkuralla leguaaneja, jotka ovat niin rumia :) Näitä matelijoita sipsuttelee vastaan heti oven avatessa. Oven takana asustaa myös näitä Kultajäniksiä. Jokaisena aamuna on käytävä tervehtimässä emoa ja sen poikasta polun reunalla. Yhä jaksan ihmetellä myös pelikaaneja, jotka kalastavat käden ulottuvilla. Illalla valojen sammuessa on aivan pakko juosta pitkin mantereita tulikärpästen tanssin perässä - taianomaista. Tämän lähemmäksi luontoa ei voi päästä. Yksi uskomattomista eläimistä on myöskin tuo kuvan manaatti, lempeä ja aivan valtava eläin.
 
Parasta tässä maassa on sen yllätyksellisyys. Koskaan ei voi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Rannoilla juhlitaan häitä ja roikutaan perinteiseen tapaan pyörivässä salossa pää alaspäin. Pyramidit ja rauniot ovat osa tämän maan kulttuuria. Pieni suomalainen tuntee täällä olonsa hetken kovin pieneksi.
 
Matkakohteeksi suosittelen ehdottomasti :)
Ilona

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Varmasti ihana mennä naimisiin meren aaltojen rantaan pärskiessä - kaunista <3

   Poista
 2. Matkailu avartaa ja Meksiko on eksoottinen maa. Mulla on sieltä Plan kummityttö:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tässä maassa on hurja määrä luonnonrikkauksia ja kauneutta :) Ihana kuulla sinun kummitytöstä - täällä kummeja tosiaan tarvitaan :)

   Poista
 3. Onpa kauniita kuvia! Upea hääkuva myös. Kummasti tuo mieleen piristystä, kun katselee kesäkuvia ja myös matkakuvia. Minua on jo lapsena purrut matkakärpänen, aina on joku matkahaave unelmissa.

  http://www.madeinkoti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Niin upeita nämä Meksikon kuvat! *huokailee*

  VastaaPoista
 5. Asiasta viidenteen: Suuri kiitos Ilona vielä kerran vuosi sitten meillä tehdystä jutustasi Maalla-lehteen. Lehti ilmestyi tänään. Kuvat on upeita ja teksti on ihana! Ja päästiin kanteen!:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, että pääsin matkalle mukaan näiden kauniiden kuvien kautta. Teillä on ollut upea matka kaiken kauneuden keskellä!

  VastaaPoista
 7. Kas, kävit Tulumissakin. Snorklailitko? Siellä vasta erilainen maailma aukeaa.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!