12. maaliskuuta 2014

Uudistunut keittiö!Ei meidän pitänyt remontoida keittiötä, mutta nähdessäni tämän pinnoitteen oli sitä kokeiltava ehdottomasti. Oikeastaan mietin, että haluaisin ruusuisen tapetin pois keittiöstä ja tilalle Seinäruusun lankkutapettia jota jäi palasia juuri tätä uudistusta varten. Pelkällä tapetoinnilla ei tästä selvitty. Muille seinille levitettiin siis Bloomin mineraalimaali. Valitsin sävyksi Marmorin, joka on erehdyttävästi betoniseinän sävyinen. Maalissa on pieniä aitoja lasihelmiä, joista rosoisuus  syntyy seinäpinnoille. Lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen :) Levitys on helppoa ja se tehdään ensin lastalla maali levittämällä ja sen jälkeen telaamalla pinta. Aine on todella riittoisaa eli litran purkilla pääsee pitkälle.
 
Keittiöön pääsi myös rakas vanha pöytäni, joka on merkattu 1859 - symppis on yhä kovin tukeva :) Tämä huonekalu on vaeltanut meidän kotona kuistilta keittiöön ja taas takaisin - ihastus siihen on siis vakavaa.
 
Iloista viikkoa sinne!
Ps. muistakaa osallistua alapuolen arvontaan.
 
Hyllynkannakkeet Kodikas Arki
Lankkutapetti Seinäruusu
Mineraalimaali Bloom

 

46 kommenttia:

 1. Todella onnistunut lopputulos! Toi maali ja sävy vois olla meillekin se juttu!

  VastaaPoista
 2. Mielettömän ihana keittiö ja persoonallinen... Ihan muutamia kertoja vasta tutustunut blogiisi. Onkos teidän koti ollut telkussa? :)

  VastaaPoista
 3. Niiin hieno! Vaikka se kukkainenkin oli kaunis, mut kun tiedät että kukat on minulle niitä meneen talven lumia niin tämä look on vain niin lähellä sydäntä. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan täälläkin vain ihan itse ruususia :)

   Poista
 4. Ihana muutos, sopii niin niin täydellisesti Teille! Levittelitkö ihan itse maalin vai pääsikö työmiehesi telan ääreen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Janne levitteli maalin seinään tyynen rauhallisesti. On kyllä niin helppo levittää, että onnistuu ihan kaikilta :)

   Poista
  2. Juu, voin todistaa, että Janne oli todella tyynen ja rauhallisen näköinen teloessaan :D .

   T:Riina

   Poista
  3. Hyvä Riina, milloin poikkeat taas uudestaan ;)

   Poista
 5. Taattua Ilona-tyyliä.
  Tykkäääääään <3

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava muutos <3 Nätti oli se entinenkin, mutta vaihtelu aina virkistää :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ´Juuri katselin kuvia teidän mökiltä, ihana puisten huonekalujen ja vaaleuden liitto :)

   Poista
 7. Sinulla on kyllä taito ja voima aina uusiin muutoksiin ! Kaunista ja ihanaa on !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisiko voima aina kevään auringosta, kummasti sitä huomaa hääräävänsä pesän rakentamisen ympärillä heti ensimmäisten säteiden lämmittäessä :)

   Poista
 8. Hieno tuli! Ihanan valoisa ja rosoinen tunnelma keittiössäsi nyt yhtaikaa : ). Tykkään! Kummasti ne pikkuremontit tuppaa aina laajenemaan - täälläkin : ). Minusta oma herkullisuutensa on sillä, että talossa aina huonetta vaihtaessaan astuu eri ikään kuin eri maailmaan ja mielentiloihin, mutta ihastusta herättää sekin, kun huoneiden henget mätsäävät keskenään. Tämä keittiö on täydellinen pari nykyiselle olkkarillenne. Nautinnollisia aamukahvihetkiä sinulle (tuon ihanan avaran ikkunan edessä)!

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tilat ovat tosiaan vierekkäin ja avautuvatkin samaan aikaan toisiinsa - sama tapetti rauhoittaa kivasti. Lapsi-ja koiraperheen jäljet peittyvät kyllä ihanasti maalilla ja tapetilla. Ja laajentuminen uhkaa - täälläkin :)

   Poista
  2. Hih, jatketaan siis samaan malliin :). Täällä käynnistynyt juuri pääkopassa aktiivinen ideariihi erilaisten kesä-/ulkokeittiösuunnitelmien ympärille. Sinun taidokasta visiointiasi (blogista ja kirjoistasi) seuratessa jään odottelemaan, josko innostut virittelemään ideoita ja soveltamaan tätä Ilona-tyyliäsi myös kesäkeittiöiden suuntaan. Pistähän ilmoittaen; mukana ollaan :).

   Tanja

   Poista
 9. Voi miten ihhailen tuota sannoista tekkoihin -tyyliäsi ! Ja kiitos vielä Hurmaavasta huvilasta, se on asettautunut yöpöyvälleni toviksi :)

  VastaaPoista
 10. Tässä on Ilona nyt ripaus Pukkista ;) Juuri tuo hallittu kaunis harmonia ja vanhat aarteet tilan kruununa, tykkään niin <3 Ja tällä harmonialla käyn pian (toivon mukaan) omankin köökin kimppuun ;) Perässä siis tullaan, hih.

  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, huomasin Riikka saman. Muistuttaa kovin paljon edellistä kotia, olisiko se niin, että aina sitä vain palaa samaan. Voimia sinne urakkaan :)

   Poista
 11. Ihan tolkuttoman HIENO ja ei ihme, että pöytä kulkee mukananne, koska sehän on todellinen kaunotar!
  XX

  VastaaPoista
 12. SuperIhana! Mä haluaisin myös kokeilla mineraalimaalia ja joihinkin suunnittelukohteisiin olen sitä jo käyttänytkin. Terveisiä messuilta, joko kohta nähdään? :)

  VastaaPoista
 13. OMG - is this your kitchen??I think it´s the most wonderful kitchen I´ve seen.love the roughness combines with the aged elegance!!!Perfect.lucky you :)))

  Tovehugs :)

  VastaaPoista
 14. Aivan mielettömän kaunis keittiö! Niin ihanan kotoisa ja tunnelmallinen :)

  VastaaPoista
 15. Voi mahdoton, miten ihana.... niin mun makuun. Kaunista, kaunista ja kaunista :)

  VastaaPoista
 16. Hei Ilona,

  Keittiöremontin keskeltä... Oliko teillä joskus välitilassa sellaista tiili jäljitelmä paneelia? Olen himoinnut sitä mutta en ole vielä löytänyt, mistä niitä saa. Jossain lehdessä oli juttu teidän keittöstä, ennen remonttia..ties monettako..? ;) ja tasoista luki, että ne oli..hetkinen kierräty poppeli puuta vai miten se oli? Mistä ihmeestä ne on hankittu?
  P.S Olen uusi blogisi ja kotisi ihastelija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko juttu ollut meidän vanhasta kodista siellä oli ihan vanhaa kellaritiiltä seinissä hankittu Home 4 You -liikkeestä. Tässä kodissa ei keittiötä ole laatoitusta rempattu :) Maaliseinää on maalattu uudelleen ja tapettia uusittu, laattoja ei ole vaihdettu. Tässä kodissa on kyllä kierrätyspoppelipuuta tasot, niitä voi kysellä Riikalta www.sateenkaarentaa.fi :) Aurinkoa sinne!

   Poista
 17. Ihanaa Ilona! Kiitos Kiitos kiitos! Juttu oli avotakassa 2011. Ihana keittiö teillä silloinkin ja nyt löysin sen tiilimallin..jee! Nyt selvittämään sitä taso asiaa... Sait juuri tosi fanin! :-D

  VastaaPoista
 18. Olen sanaton!! Aivan iiiiihana!
  Mikä materiaali, maali, vaha yms. teillä on työpöytä pinnoissa?
  Haluaisin just tuollaisen :)

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!