16. heinäkuuta 2015

Yö kiven sisällä ;) 
 
Meidän kesäloma alkoi viime yönä kirjaimellisesti kiven sisällä yöpymisestä. Katajanokan vankilan hotelli oli ensimmäisenä piipahduslistalla. Melko metkaa ajatella kaikkea tällä tapahtunutta. Ulkokuvien metallisuojan alla oli muurinvartijan ainoa suoja sateella tai talvimyrskyissä. Pitkin vankilan vanhoja käytäviä kävellessä jäi pohtimaan elämää näiden seinien sisällä. Viimeiset vangit ovat olleet täällä vielä 2000-luvulla. Kellarikerroksen ryhmäselli oli ehdottomasti pysähdyttävin - täällä en olisi tahtonut yöpyä. Kallioon louhitussa pimeässä solassa on elämä ollut varmasti pysäyttävää - ulkomaailma ei tänne kuulu tai näy.
 
Aamupala tänään tarjoiltiin vankilan kirkossa. Metalliset astiat kuuluivat tietysti täällä asiaan. Ihan kuitenkaan pelkällä kaurapuurolla ei kuitenkaan päivä  käynnistynyt. Meidän kesämatka taittui jo Hietsun kirpparin kautta - ilman sitä ei Helsingissä oikeastaan voi vierailla. Takakontti täynnä täällä ajellaan kohti uusia seikkailuja. Tänään ne jatkuvat Kotkan Meriniemessä Katjan vieraana - luvassa on varmasti hienoja hetkiä!
 
Aurinkoa sinne,
Ilona

2 kommenttia:

  1. Olemme viettäneet ystäväporukan kanssa kokonaisen viikonlopun Katajanokan vankilassa ja kyllähän iselä olisi viihtynyt jopa kauemmin. Tosin siis vain hotellinvieraana. Hihih. :D

    VastaaPoista
  2. Voi ihanuus. Tuonne olen aina haaveillut pääseväni yöpymään. Varmasti elämys.

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!