9. joulukuuta 2015

Dubain matkavinkkejä

Miracle Garden


                                  Maustesoukkien sokkeloissa

                                 Ambra-veneet Dubai CreekMiss Windy- mekkoa ulkoiluttamassa kerroksessa 125 - :)
Dubaissa tuntee olevansa kovin pieni. Maailman korkein rakennus, suurin puutarha, jättimäisin akvaario ja suurimmat ostoskeskukset vetävät hiljaiseksi jokaisen. Ehdottomasti kannattaa käydä ajamassa paikallisilla Ambra - veneillä, suunnistaa matka maailman korkeimpaan rakennukseen Burj Khalifaan ja samalla Dubai Mall-kauppakeskukseen. Vinkkaan myös samalla, että liput tuonne Burj Khalifaan ostin jo ennakkoon Suomesta  - hinta lippuluukulla on tosi kallis.
 
Miracle Garden miljoonien aavikolle istutettujen kukkien kanssa on varmasti sellainen pakkonähdäpaikka. Tämä äiti panikoi myös jättimäisissä liukumäissä vesipuistossa Atlantis - tänne liput maksavat vähemmän paikan päällä ostettaessa. Varmasti en enää koskaan tule liukumaan haita parveilevien altaiden lävitse, mutta suosittelen silti kokeilemaan tätä - huudon määrä saattaa olla ehkä jopa rentouttavaa ;).

Olin jo ennakkoon päättänyt myös tavata pingviinit aavikon ostoskeskuksella. Oikeastaan päätin sen lukiessani artikkelia tutkimustyöstä, jota paikka tukee. Pingviinit ja heidän tarinan pääsee kuulemaan ilman ennakkoon varattuja lippuja - muutaman tunnin odottaminen sujuu hyvin Mall of the Emirates- kauppakeskuksessa.

Dubai on kiiltävä, säteilevä ja helmeilevä kaupunki. Kaikella taitaa tosin olla se kolikon toinen puoli. Intialaiset, kenialaiset, thaimaalaiset ja niin monet muut siirtotyömaalaiset ovat tulleet tänne loiston perässä. Totuus saattaa jäädä median luoman kuvan ulkopuolelle. Oli ihan huippua jutella kenialaisen taksikuskin kanssa ja kuunnella intialaisen tarjoilijan ajatuksia kolikon puolista.

Loma on ollut sellainen huumorilla varustettu komedia - tarjoilija on heittänyt salaatit lattialle ja esitellyt meille vesipullon lämpötiloja. Meidän hotellissa oli kakkuaika, joten kakkua ei tarjoilla ennen kahtatoista - eikä jäätelöä sovi syödä ihan milloin tahansa ;). 


 
 
 
Mielestäni tähän maahan kannattaa varata lentoliput ja hotelli itse - silloin
säästää matkabudjetista melkoisen summan. Taksin lentokentältä hotellille uskaltaa ottaa varmasti - muistaa vain ottaa taksin, jolla on värillinen katto ja taksin kyltti katolla. Vaaleanpunaisella katolla varustettu taksi kuljettaa naisia ja myös ratin takana on nainen. Siirtyminen taksilla on nopeaa ja halpaa. Metrokin menee läpi kaupungin, mutta hinta ei hurjasti taksille kalpene. Elämys metro on silti, sillä se kulkee ilman kuskia.
 
 Suosittelen teille tätä maata - glamour varmasti katoaa kotiin tullessa, mutta se tässä matkassa olikin ihan parasta. Suomessa voi mekon viikata kaappiin ja unohtaa säihkeen - kotona odottaneessa  harmaudessa on ehdottomasti puolensa.
 
 
Ilona


7 kommenttia:

 1. Kyllä tuo Dubai pitäisi päästä kokemaan. Siellä on asioita mitä ei muualla voi nähdä.
  Kivaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Outi sinun on päästävä käymään täällä - niin säihkeistä siellä on :)

   Poista
 2. Aivan mahtavia kuvia!
  Oli mukava lukea matkakertomustasi, sillä olemme mieheni kanssa
  miettineet talvilomakohdetta. Ja vahvana ehdokkaana on juuri Dubai.
  Hotellivaihtoehtoja on niin paljon, ettei oikein osaa päättää, missä
  majoittuisi.
  Tervetuloa kotiin! Ja ihanaa Joulunaikaa sinulle!
  Terkuin Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Jaana. Meidän hotelli oli Al Muteenan (Bur Dubain) alueella - ehkä ottaisin hotellin läheltä Dubai Mall- kauppakeskusta. Sieltä on helppo liikkua kaikkialle. Joissakin hotelleissa on upeat näkymät heidän kattoterasseiltaan, joissa allasalueet on. Tornitalohotelliin haaveilisin vielä joskus matkaavani :) Ihanaa joulunaikaa sinne ja lomahaaveiluja,
   Ilona

   Poista
 3. Voi, kun upeita kuvia :) Dubaihin olen aina halunnut päästä, mutta sitä haavetta en ole vielä päässyt toteuttamaan. Ehkä joskus.

  VastaaPoista
 4. Dubai on kiva ja mielenkiintoinen kohde. Ja taksin tilaamalla pääsee hyvin paikasta toiseen. Nuo kaikki jättimäiset rakennukset on kyllä näin Kouvolalaiselle aika hämmentäviä ja ihmeellisiä.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!