29. syyskuuta 2016

Dublin


      Vielä juutuin matkakuviin ja keräsin tähän tyttöön vaikutuksen tehneitä paikkoja ja asioita tänne. No, minuun nyt vaikutuksen teki kaunein roskakatoskin, joten mitä tästä pitäisi päätellä ;).

Maailman korkeimman patsaan juurella on katse kohotettava ehdottomasti aina pilviin saakka - patsas on ihan paras suunnistusmerkki Dublinissa kävellessä. Käveltyä täällä tulee hurjasti ja se on yksi kaupungin parhaita puolia - kaikki on toisistaan juuri sopivan päässä. Suosittelen myös eksymään, sillä silloin olet alueilla, joissa on jotain muuta kuin turisteille suunnattua säpinää.
 
Jos kirjaisin nummien lisäksi mielestäni parhaita vinkkejä sinulle - kehottaisin siis käymään kirkkoon rakennetussa pubissa, jossa tanssitaan Riverdance esityksiä ja tietysti Guinness- oluttehtaassa, josta avautuu upea näkymä kaupungin ylle. Kävellessä kaduilla ei voi olla törmäämättä satoja vuosia vanhoihin rakennuksiin, kirkkoja on jokaisella kulmalla. Kirkkojen lisäksi tietysti kaupungista löytyy pubeja - irlantilaisten kanssa on helppo ajautua tarinoimaan - rennon letkeä tunnelma nappaa mukaansa ;). Irlantilaista ruokaa kannattaa testata vanhaan pankkiin rakennetussa pubissa. Temple Bar- alueelta löytyy myös tunnelmallisia kahviloita ja ruokapaikkoja - tunnelmaa siellä voisi kuvailla boheemiksi.
 
Ostoskatuja löytyy molemmin puolin jokea. Antiikkialueeksi nimetyllä kadulla olin vähän hukassa, sillä hinnat oli ihan hurjia. Kaupungin laitamilla pikkuruiset romukaupat olivat taas tosi edullisia. Yksi ihana kauppa oli aivan meidän Beresford- hotellin kulmalla. Hotelli oli melko koominen, sillä huoneeseen oli mahdotonta päästä ensimmäisiä kertoja pois eksymättä. Tälle vanhojen, brittiläisten hotellien pysähtyneestä tunnelmasta pitävälle tämä oli oikea valinta. Miten nyt kauniisti kirjoitetaan, jos hanoista tulee tulikuumaa ja kylmää vettä - toisiinsa ne voi sekoittaa ilmassa hurjasti kahdella kädellä räiskimällä ;). Punaisilla matoilla vuorattujen  käytävien jälkeen löytyi kuitenkin oma huone, narisevat lattiat ja valkoiset lakanat - televisio ei toiminut, mutta toisaalta ei silmät olisivat enää auki pysyneetkään.
 
Matka oli meille seikkailu ja ehdottomasti tämä seikkailu kannattaa kokea!
 
-Ilona-

Ps. Instagramissa lisää matkatunnelmia.

7 kommenttia:

 1. Kiitos, oli kiva käydä kuvien kautta paikanpäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma vihreällä saarella nappaan kyllä mukaansa - lähtisin viivana uudelleen, jos vain se olisi mahdollista.

   Poista
 2. Irlanti on kuin toinen kotimaa, niin ihana paikka! <3

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä kiva kun voi kuvia katsomalla tehä matkan johonkin maahan.
  On kyllä tosi kauniita kuvia.
  Oikein hyvää alkavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kuvia Dublinista sinulla täällä blogissa. Ehdottomasti haluaisin mennä -listalla :) Ihanaa lokakuuta <3

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!