2. heinäkuuta 2017

Uusi kotiMeillä eletään jännittäviä aikoja. Päätös rakentaa uusi koti ei ole ollut helppo. Välillä päätöstä on siirretty, kunnes se taas nousee pinnalle.  Tällä hetkellä se on vahvasti tapahtumassa ja supervauhdilla. Jäinkin miettimään, miten ihmeessä pystyn valitsemaan kodin materiaalit näin pienessä ajassa. 

Paikaksi uudelle kodille valikoitui oma koti kaupunki Äänekoski, jos on asunut täällä aina ei voi ajatella enää muuttavansa pois. Lapsen koulu, harrastukset ja ystävät ovat täällä. Omat lenkkipolut ovat jo niin tuttuja, että osan niistä voisi kävellä unissaankin.

Tällä hetkellä kodin pöydiltä löytyy maalikarttoja, talotehtaiden esitteitä, laattamalleja ja inspiraatioksi ostettuja sisustuslehtiä. Hurjaa, miten vaikeaa valinta onkaan ;). Oikeasti pitäisi tehdä kauppa talotehtaan kanssa, valita ulkomaalin sävy, hakea rakennuslupa ja keskittyä olennaiseen. Olennaista tai ei olen valinnut jo laminaatin lattioille, siitä se lähtee. Tarketin kalanruotokuvioinen laminaatti on jo kauan huudellut nimeäni ;).

Huomenna inspiroidun ihanassa kodissa Hämeenlinnan suunnalla - varmasti palaan ideoita pursuillen takaisin.

-Ilona-

15 kommenttia:

 1. Ihania puuhia ja suunnitelmia siellä ❤️
  Paljon puuhastelua,pohdittavaa ja suunnittelemista.Tsemppiä kaikkeen ja muistathan nauttia jokaisesta hetkestä ja fiiliksestä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellaista ihanaa suunnittelua. Nautin varmasti - hikipisaroistakin ;)

   Poista
 2. Hieno uutinen ja työläs homma tietty myös! Miten mä näen sun kodin ulkopinnan harmahtavana?
  Tsemppiä valintojen tekoon Ilona ja ihanaa heinäkuun alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit ihan oikeaan - kaavassa suositellaan harmaan sävyjä. Juuri katselin värejä Pilvi, Sade tai Kaste. Ihanaa heinäkuuta Outi sinne!

   Poista
 3. Oi ihanaa ja tsemppiä raksaamiseen!

  Meillä alkaa pikkuhiljaa olemaan raksavaihe käsitelty ja sisällä pääsee jo kunnolla sisustamaan. Nyt vain päällimmäisenä mielessä, että kyllä kannatti, on se vaan alusta saakka itselle suunniteltu koti ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Onnea uuteen ihanaan kotiin. Tiedätkö tuosta saa voimaa, täällä vatkattu niin kauan kahden vaiheilla. Vaikka vanha talo on aivan ihana, sen huoneet eivät vain kasva vaikka miten toivoo ;)

   Poista
 4. Mahtavaa! Onhan suunnittelu ihan parasta kuitenkin ja jännää myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävää! Näin kauan vanhassa asuttuaan on jo rakastunut tämän talon nurkkiin - tiedät Sanna tunteen. Suunnittelu on kyllä parasta ja ehkä se näppyhanskojen käteen sujauttaminenkin ;)

   Poista
 5. Ihania aikoja elätte siellä. Tuon olen kokenut itsekin kaksi kertaa. Omakotitalon rakennuttamisen ja itse rakennetun mökin merkeissä. Oikein mukavia aikoja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina - ihanan urakan olette siellä saaneetkin valmiiksi! Kyllä täällä jännitetään, osaako enää päättää mitään oikein ;)

   Poista
 6. Innostavia, jännittäviä ehkä paikoitellen hiukan rankkojakin aikoja edessäpäin!
  Nauti joka hetkestä Ilona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Kisu kaikkia näitä, mutta etupäässä jännittäviä ;)

   Poista
 7. Luen blogiasi mielenkiinnolla🌼💙💛itse olen ostanut valmiiksi rakennetun talon ja mökkikin on 1920-luvulta😊joten tuo suunnitteluvaihe on jäänyt pois,mutta tsemppiä ja aurinkoa sinne🤗☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla Kristiina :) Vanhan talon asuja hyppää jännittyneenä tähän projektiin.

   Poista
 8. Taas muutatte!ootte niin reippaita.onnea projektiin,ihana seurata!

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!