5. joulukuuta 2017

Jokaisen pitäisi poiketa karkoittamassa arjen ankeutta ;)







 
Historian havinaa, narisevia lautalattioita, pönttöuuneja, vanhoja rautasänkyjä ja luultavasti maan parhaita vohveleita - kaikkea tätä saa mielestäni Äänekoskella Willessä.  Kyllähän minä saatan olla puolueellinen ja tykätä paikasta sen vuoksi, että se on aina ollut kotikaupungissani. Ennen 1890-luvulla rakennetussa rakennuksessa oli museo, jossa hiippailin silloin lettipäisenä tyttönä. Saatoin jännittääkin salaperäisen mystisiä museon tiloja.
 
Nyt hiippailen tänne vohveleille, useammin kuin laki sallii :). Viihdyn tietysti narisevien lattioiden kanssa, mutta myönnän viehättyneeni myös omistajiin ja heidän työntekijöihinsä. Jokainen kerta hymyyni vastataan - olen täysin vakuuttunut, että täällä karkotetaan arjen ankeutta. Myönnetään, myönnetään olen täällä kohtuullisen usein ja herkuttelen savulohitäytteisellä vohvelilla. Tänne pyytäisin sinut ehdottomasti kanssani kahville. Jännittävä yhdistelmä kuvan vohvelissa koostuu äänekoskelaisesta Aurajuustosta, herukoista, vaniljajäätelöpallukasta ja kinuskikastikkeesta. Itse Willen vohvelin resepti on supersalainen, mutta belgialaisen jouluvohvelin ohjeen sujautan teille kokeiltavaksi.
 
Karkotetaan siis arki ja vietetään ihana itsenäisyyspäivä!
 
Ilona
 
 
Jouluiset vohvelit belgialaiseen tapaan
 
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
4 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
150 g rasvaa
 
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää mukaan maidosta ja kananmunista yhdistetty seos.
2. Sekoita joukkoon rasva. Sekoita koko komeus hyvin sekaisin ja anna taikinan levätä hetki.
3. Paista herkut vohveliraudalla ja nauti parhaasta seurasta.

 
Ps. tämä vinkki ei ole yhteistyö vaan lämmin kädenpuristus ;)

1 kommentti:

Ihanaa olisi lukea viestisi!