20. kesäkuuta 2018

Oma koti


Oma koti näyttää tänään tälle - pihatyöt on puolessa välissä, mutta maalaukset on loppusuoralla, jei!  Ajanpuutteessa sorruin valmiskaiteisiin, mutta nyt ne eivät omaan silmään näytä aivan vallattomille - ehkä. Musta Teknoksen mattapintainen maali taltuttaa tylsät laudatkin. Terasseihin käytettiin lehtikuusta, joka patinoituu sään armoilla harmaaksi - toivottavasti. Nyt se näyttää melko terävälle minun silmissäni.

 Taloa ympäröi melko suuri kivirinne, jonka yläpäässä vihertää kyllä - ehkä joskus ;). Syynä kiven määrälle on äärimmäisen haastavat olosuhteet. Järveltä puhaltava tuuli tainnuttaa miltei kaiken. Kasvillisuutta en halunnut kiven väleihin, jotta saisin niiden välit pidettyä jotenkin aisoissa. Nyt vain toivon, etteivät rikkuriruohot löydä paikalle.

Kivipenkkaa tehtäessä mietin noin sata kertaa, miten onni on löytää sopiva kaivinkonekuski. Muulla paikkakunnalla asuvia se ei ehkä auta, mutta lähellä oleville lämpimästi suosittelen Rantalaa.

Pihojen rakentamisen lomassa poikkean ihanissa kesähäissä, kastajaisissa ja kuvauksissa. Usein en vain ennätä kertoa kaikesta, mutta kurkatkaa välillä upeita ihmisiä täällä ja täällä. Ihana kesä ja sen seikkailut tulossa! 

Salaa mietin aina kotiin tullessani, ettei talo tee kotia vaan sen ihmiset. Lapsi palaa huomenna lomalta kotiin - ja äiti on vain niin onnellinen.

Ilona

5 kommenttia:

 1. Todella kauniilta näyttää teidän koti. Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle Ilona <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Outi sinne, aivan ihanaa juhannusta ❤️

   Poista
 2. Onnea uuteen kauniiseen kotiin ja taianomaista juhannusta! ❤

  VastaaPoista
 3. Ihana koti teillä. Ja tuo kivi materiaalina on varmasti talon ympäristö ja olosuhteet huomioon ottaen järkevä valinta. Meilläkin pitäisi tehdä pieniä maanrakennus-hommia täällä Turussa. Varsinkin pihatie kaipaa uusimista ja salaojat pitäisi uusia.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!