9. kesäkuuta 2019

Matka Islantiin

Olen kyllä yhä täällä - istun juuri nyt kengät puhki kuluneena, rikkinäisissä retkeilyhousuissani. Koko komeuden kruunaan sujauttamalla pipon päähäni aivan - kuin kaikkina muinakin aamuina. Senkin alta ulos pyrkivät kutrit ovat tuulesta sekaisin, kirjaimellisesti aivan solmussa.

Matka Islantiin on yksi niitä asioita, joista vain haaveilee. Oma työ onneksi työnsi päätöstä loppumetreille saakka. Täällä on kirjoitettu tarinoita kameralla, jotka toivon mukaan jättävät sydänjäljen sinne, mihin ne päätyvät. Minuun koko maa on jättänyt jäljen. Tarkkaan katsoessa löydät hevosistakin sellaisen ;). Lentokentältä ensimmäiseen majapaikkaan ajoi muutaman tunnin, musta mökki sijaitsi aivan Heklan lähettyvillä. Upeiden hevosten keskeltä valui hiekkatie kohti päämäärää. Ensimmäisenä päivänä kavuttiin kohti kuumaa jokea, jossa höyryävä maa saa hiljaiseksi. Koko nouseman ajan tuuli oli ainakin puolittain myötämielinen. 

Kamera löysi kaikkialta hevosia ja lampaita. Tuulen kääntyessä peltojen hevoslaumat kääntyivät samaan suuntaan. Äärimmäisen upeaa katsottavaa. Lähimaastossa retkeily tarkoittaa täällä satoja kilometrejä päivässä, joten ensimmäiset päivät etsimme piilotettuja paikkoja Hellan pikkukylän läheisyydessä. Saadessani kameratulvan purettua koneelle kerron seikkailusta varmasti lisään.

Nyt lähden liikkeelle repun ja piponi kanssa - että ennättäisin nähdä lunnien lennon tänäänkin. Täällä liikkeelle lähtö aika on aamulla kuuden aikoihin. Silloin on vielä kovin hiljaista.

Ilona

8 kommenttia:

 1. Odotan innolla lisää. Itse oli helmikuussa pari vuotta sitten siellä ja vahva kokemus sekin, vaikka linnut ja valaat jäivät näkemättä. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti niin upean erilaista talvella - kylmän kaunista. Jännittävän voimakas luonto.

   Poista
 2. Olen haaveillut, että pääsisin Islannissa käymään. Se ei ehkä tule konkreettisesti toteutumaan. Sinun kuvien tekstin mukana kuitenkin olen melkein itsekin siellä. ��❤️��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen haaveillut muutaman kymmenen vuoden ajan Islannista, toivon - että siellä haave joskus toteutuisi. Voin vain suositella lämpimästi karua ja kaunista maata.

   Poista
 3. Voi miten mahtavaa, itselläni taisi jäädä vain haaveiluksi.. ihania kauniita kuvailuhetkiä jatkoonkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti haave vielä toteutuisi. Jännittävä yhdistelmä karua luontoa, tuulta, sadetta ja uskomattomia asioita.

   Poista
 4. Ihan mahtavia kuvia. Villi ja kaunis luonto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta Outi, ei vain enää ole sanoja - tuuli puhaltaa ja yrität vain pysyä sen alla. Tuulen voimasta silmistä valuvien vesien takaa yrität nähdä hevosten laumat ja pysyä putousten alla pystyssä. Ihan villiä!

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!