9. toukokuuta 2020

Äitienpäivälahja


Hienointa, mitä tiedän on olla äiti. Se, että olen saanut kasvattaa pienen ihmisen suureksi on koko elämä. Olen etuoikeutettu saadessani olla äiti. Huomenna teeskentelen nukkuvaa - kun teinini keittää kahvia ja häärää keittiössä isänsä kanssa. Se on hieman haastavaa, sillä aamuvirkku jo mieluusti pomppisi flanelleissaan jo kukon laulun aikaan. Oman äidin näen huomenna kaukaa - yritän välttää liikutusta. Miten voinkaan olla halaamatta? Yritän lukea äidille kirjoittamani runon - tiedän jo, etten onnistu ilman silmien vedestä täyttymistä. Erilainen äitienpäivä edessä. Jotain pysyy kuitenkin samana.

Rakastan kukkia - ehkä sen kuuleminen ei ole yllätys. Mies vie minut torille jokaisena vuonna näihin aikoihin tai sitten puutarhalle. Hän kaivaa rahapussin taskustaan ja kantaa kiltisti kaikki maailman kukat autoon. Ei sillä pussilla ole, kuin eleellinen merkitys. Samalla pussilla eletään jokaisena päivänä. Tavallaan se tunne, joka äiti- ihmisen valtaa kukkareissulla on tärkein. Kiikutan rapisevat kassini autoon ja multaa on ilmassa heti kotipihassa. Tämän vuoden väri on vaaleanpunainen - mikä voisikaan olla kauniimpaa.

On edessä hallaöitä ja tokikaan eivät kukkaseni selviä niistä ilman apua. Ne asuvat hallasten katoamiseen asti lasikuistilla. Aina, kun avaan oven tuoksu tulvahtaa vastaa. Olin unohtanut, miten hyvälle neilikka tuoksuu. Huomenna istun kukkieni keskellä aamukahvilla, sillä jonka tärkein ihmiseni on keittänyt. En jaksa ihmetellä, miten onnellinen olen - ollessani lapseni Äiti.

Niin kaunista äitienpäivää jokaiselle äidille ja niille, joilla lämmin sydän on.

Äiti
      Minä tiedän elämän kaunistaneen sinua. Aurinko on hellästi helmen harmaaksi muuttanut hiuksesi. Tuuli on saanut askeleesi hiljenemään, nyt se kantaa sinua voimallaan. Nauru on jäänyt kasvoillesi asumaan, se on jättänyt uurteensa muistoksi onnellisista hetkistä. Silmissäsi kimaltelee kastehelmien kauneus. Viima ja kylmyys on kadonnut lämmössäsi.
Äiti anna minä kävelen hetken vieressäsi, annan auringon kullata hiuksesi, astelen kanssasi läpi aamukasteisen nurmen - istun viereesi puron reunamille lämmittelemään. Sana äiti on kaunein sana maailmassa - kuuntele niin kuiskaan sen korvaasi hiljaa-
ÄitiIlona

4 kommenttia:

 1. Äitinä on ihanan kamalaa ja päivääkään en vaihtaisi pois <3
  Ihanaa äitienpäivää sinullekin Ilona <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa Äitienpäivää <3 Koskettavan kaunis runo... Kyyneleet kihosivat.. Ja kaunis tekstisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtaavien vesien päivä - ihanaa äitienpäivää <3

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!