26. syyskuuta 2020

Oi, nyt se on perillä

Olen ensimmäiset kuvat ottanut vuosi sitten. Siitä alkaa tarina, sellainen lämmin ja lempeä, tunnelmia, koteja, ihmisiä ja eläimiä täynnä. Sen nimi on Talven henki - Anna joulun tulla. Tänään avasin kannen hellästi, ihan kuin näkisin kaiken ensi kertaa. Sille se tuntuu, hyppään sivuille - enkä kuule tai näe sen jälkeen muuta. Muistan, kuinka pohjoistuuli puhalsi yli lakeuksien ja mille tuoksui kodeissa joulu. 

Aina kirjoittaessani ja kuvatessani toivon, että luettuaan tarinan ei sitä voi koskaan unohtaa. Minä en unohda kauriin katsetta lumisessa metsässä tai poron kumarrusta 30 asteen pakkasessa. Kirjan sivuilla vieraillaan pohjoisessa, etelässä, lännessä, idässä ja ihan keskelläkin Suomea. Viimeiselle sivulle päästyäni pyyhkäisen silmiä, miten onnekas olenkaan saadessani kirjoittaa sinulle kirjan sivujen tunnelmista. Kirjan tarinat, ne eivät häviä koskaan - vaikka sivut kellastuisivat vuosien aikaan jää tarina elämään.

Kumarrus - se on viimeisellä sivulla sinulle lukijani ja teille jokaiselle, jotka mukanani olitte talven ihanassa seikkailussa.

"Nyt tiedät tarinan pakkasukosta ja olet nähnyt vilauksen Joulupukista. Matka tuoksui piparelle, ja lämpö saattoi tulvahtaa tarinoiden mukana villapaidan alle.
Oman kodin elämä on tänään tässä. Myrsky heilauttaa huomaamatta tassut olkapäilleni ja nuolaiseen nenänpäätäni. Se on hänen tapansa rakastaa. Aamulla Myrsky kiitää takaisin peittojen väliin vähintään 200 kilometrin tuntivauhdilla. Tuliaisena saattaa olla keppi tai käpy - mahtavia aarteita. Annan oman käteni viipyä hetken mieheni kädessä ja halaan pitkäksi venynyttä poikaani. Näistä hetkistä syntyy joulu.
Tässä tunnelmassa kirjoitan kirjan viimeiset sanat. Niiden muodostuminen lauseiksi on kuin helminauhan rakentumista. Tuon helminauhan päättää kiitollisuus.
Toivon, että talven henki tavoitti sinut. Muista unohtua katselemaan alas leijailevien hiutaleiden kauneutta. "
IIlona
 

8 kommenttia:

 1. Sinun kirjat on aina niin kauniita, niin varmasti taas tämäkin <3
  Onnea uudesta kirjasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Outi kiitos - niin ihana kääntää ensimmäinen sivu ja kääriytyä sohvalle hyyrystelemään <3

   Poista
 2. Onnitteluni Sinulle Ihanainen Ilona. Niin kaunista, tunnelmallista, herkullista tarinaa ja nuo kuvat, ne vaan vie niin mennessään, ja kuten kerroitkin, yhä uudestaan ja uudestan niitä selailen minäkin. Kiitokseni Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Leena - niin mahtava kuulla. Tunnelmallista matkaa sivuille - Ilona

   Poista
 3. Kiitos Ilona! Sinulla on kyllä tunnelmien luonnin lahja. Lähes kaikki aiemmat tunnelmakirjasi löytyykin täältä kotihyllystä, ja niin ihana on ottaa ne esille aina vuodenaikojen mukaan ja kääriytyä tosiaan sohvalle niiden inspiroiviin ja rauhoittaviin tunnelmiin. Jouluteemaiset omia suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi - kiitos. Niin kauniisti sanottu. Jotenkin ihana ajatella, että nappaat tarinat mukaan aina uudelleen ja uudelleen. Joulu - se on joillakin sydämessä aina :)

   Poista
 4. Kirjan tilasin ja tänään sain sen käsiini. Pikainen selailu, näyttää muhkealta ja hyvältä. ❤ Huomenna perehdyn paremmin, joulua kohti pikkuhiljaa! Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Varmaan taas ihana kirja ja minulta löytyy niitä monia. Joko kirjan arvonta on ollut, kun en ole huomannut? Joulua odotellessa! -SR-

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!