21. toukokuuta 2021

Sisustuskivisuunnitelma


 
Omaan keittiöön olen haaveillut ja vähän katunutkin, että en sinne laittanut sisustuskiveä. Mies ei heti ole asentamassa sellaista, joten päädyin vain ihailemaan tätä kiveä. Ihan vain muina naisina katselin samalla, kun valitsin mökkimuureihin kiviä. 

 

Meidän mökki näyttää nyt aika kirjavahkolle. Keltainen tunnelma on huumaava, oletteko samaa mieltä? Iso liuskekivitakka jää paikoilleen. Myös liesi, jonka tummaksi maalaaminen on ajatuksissa. Pitäisi kysellä tietäviltä neuvoja sen käsittelyyn. Molempien takana on muuri, jonka punaisuus ei vain omaan silmään sovi. Maalipinta sille olisi minusta ollut hieman tylsä. Tämä harmaa kivi päätyy koko muurin ja molempien tulisijojen taaksi. Olen jo ihan innoissani. Mathios Stone Tuscany verhoilukivi on saanut nimensä historialliselta italialaiselta kaupungilta. Miten se kuulostikaan hyvälle tämän keltaisuuden keskellä. Uskoisin, että tasainen harmaa, rosoisella pinnalla rauhoittaa mökin ilmettä. Toki sen tekee maalikin ihan pian.


Mökkikeittiö jää tämän harmaan muurin taakse. Keittiön muuriin halusin vanhojen tiiliseinien tunnelmaa.  Jälleen vaihtoehtoja oli kaksi tämä ja tämä. Valinta on alemman kuvan tiili. Se on hollantilaista purkutiiltä, joka on siivutettu helposti asennettaviksi ja kevyemmiksi sisustustiileiksi. Melkein kuulen jo historian havinan. Saumaksi ei muuten tule musta vaan harmaa saumauslaasti. Voi, miten jännittää, mille mökki uusissa pukineissaan näyttääkään. 

Ihania viikonlopun päiviä sinne, minä lähden huiskimaan maalipensselini kanssa mökille, IlonaKaikki verhoilukivikuvat nappasin niiden toimittajalta luvan kanssa - eli täältä www.home4you.fi5 kommenttia:

 1. Kivaa seurata, kun juuri ollaan itsekin päivitetty 70-luvun mökki.
  t. Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana tietää, niin on villin keltaiseksi mennyt puupinnat täällä, että jotain on tehtävä kaikille pinnoille ;)

   Poista
 2. Wau hyvällä mallilla siellä sinulla mökki remppailut.
  Ihana tuo mökki ja takka keskellä tupaa,mikäs sitten sen äärellä on istuskella syys ja talvi iltoina.
  Verhoilukivet ovat kauniita ja tulee niin elävän näköinen lopputulos.
  Mukavia puuhasteluja sinulle ja aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihana paikka ja kaikki remontoitavissa. Jännittäviä ratkaisuja tehty 1968. Verhoilukivien kauneuteen ihan hurahdin :) Iloa viikkoon sinne.

   Poista
 3. Ihania suunnitelmia siellä! Mielenkiinnolla seurataan mökkiremppaanne täällä. Meilläkin olis pyöröhirtisen (!) 1970-luvun mökin ns. uusvärittäminen lähivuosille tulossa :). Toimeliaita unelmapäiviä ja nautihan remonttimatkasta. Valoisaa kevään jatkoa!

  T. Toinen mökkeilijä-puutarhastelija-metsänkävijä (ym.)

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!