15. lokakuuta 2021

Arabian kahvikuppikynttilät
Keittiön kynttilätehtaalta terveiset. En keksi yhtään parempaa tapaa virittäytyä syksyn ja ovella pian hiipivän jouluntunnelmaan, kuin askarteleminen. Tunnustan nyt höpsähtäneeni ihan kokonaan kynttilöiden valamiseen. Olen kaivanut kaapeistani ihan jokaisen Arabian maisemakupin. Ne ovat saaneet matkalla kolhuja sen verran, ettei niistä kahvipöydän kuningattariksi ole entisessä tehtävässään.

Tilasin Rypsivahan ja sydänlangat täältä. Hetkeäkään en miettinyt saadessani mahdollisuuden testata Suomalaisen Kirjakaupan askartelutarvikkeiden valikoimaa. Kynttilöiden tekeminen oli helppoa, tosin aikaa vievää. Ihan ei kannata puolessa tunnissa ajatella valmista tulevan. Aika riippuu tietenkin kynttilöiden määrästä, itsellä materiaalia meni kaksi kiloa ja tuloksena oli melkoinen määrä kuppikynttilöitä.  

Rypsivahan sulatus on helppoa. Ison kattilan sisään laitetaan metalliastia, jonka ympärille jää vesitila. Vesi kuumennetaan 57 asteeseen eli ei kiehuvaksi saakka. Rypsivaha on tullessaan suuri kiekko, sen pienentäminen onnistuu ison puukon tai metallilastan avulla. Palaset laitetaan pienempään astiaan ja odotetaan. Minulle ehkä vaikein osa oli odottaminen. Välissä ennättää tehdä muita askarteluja. Älä kuitenkaan jätä kattilaa ilman valvontaa.

Vahan sulaessa dippasin kynttiläsydämen metalliosan nesteeseen, jolloin se on helppo painaa halutun kynttiläkupin pohjaan kiinni. Sulanut vaha kaadetaan kynttiläkuppiin, jonka jälkeen tuetaan taipuileva kynttiläsydän suoraksi esimerkiksi puukeppien avulla. Sitten vain odotetaan jähmettymistä, osalla se kesti tunnin ja toisilla kaksi. Minä en sentään innoissani jähmettynyt ;) Tämä oli syksyn paras sisustustuskokeilu. Innostuneena en malttaisi jättää kynttitehdastani. 

Kynttilätehtaan tarvikkeet tilasin Suomalaisen Kirjakaupan valikoimista. Kurkkaa käydessäsi Suomalaisen Kirjakaupan - sivuilla ideoita syyskodin kauniiksi rakentamiseen. Ihan pian joulu hiipii paikalle, lahjaksi olen päättänyt tehdä kynttilöitä.

Ilona

Kaupallinen yhteistyö Suomalainen Kirjakauppa sekä Somessa.com

 

3 kommenttia:

 1. Oi ihanuus, kyllä on kauniita. Ja taas kaduttaa, olen hävittänyt tuon kahvikuppisarjan, meillä noita oli kotona, kahvikupit, kermanekka ja sokeriastia ja ruokalautasetkin!

  VastaaPoista
 2. Oi että ihania💙
  Kiitti vinkistä. Monesti on niin tehnyt mieli tehdä itse kynttilöitä.
  Rakastan niin kynttilöiden loistetta,syksy mikä ihana aika nauttia tunnelmasta ja kohti joulun ajasta puhumattakaan🤩
  Tunnelmallisia hetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu aina löytyvän uusi kynttiläkuppi kokeiltavaksi. Onneksi on aina hyvä aika sytytellä liekit palamaan. Ihania puuhauspäiviä täältä sinne :)

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!