29. syyskuuta 2013

Heinäseiväspuita ja syystunnelmiaViikonloppu meni metsässä rymistellessä. Koko perheen voimin retkeiltiin kirpakassa syyssäässä. Neilikalla on aivan hirveä halu auttaa metsän antimien kotiin kantamisessa, ja kepukoita sekä kapuloita ilmestyi mökin eteen jatkuvasti -uuttera koira suuttui aarteidensa polttamisesta nuotiotulessa.
 
Aluksi suunnittelin tekeväni havupalloja tavallisen styrox-pallon päälle. Tökittyäni noin 20 cm pituisia katajan oksia palloihin kiinni saivat perheen pojat mielestään huippuidean. Siitähän tulisi hurjan hieno soihtu heinäseipään päähän - huumorin kukka olkoon kaunein kukka. Palamaan ei näitä soihtuja sytytetty, vaan puoliksi sahatut heinäseipäät tuettiin hiekalla täytettyihin ämpäreihin ja heinäseiväspuut tulivat valmiiksi. Yhden tehtyäni en enää malttanut lopettaa, ja nyt meidän mökin kuistilla kasvaa metsä. Virtaa riitti vielä yhden kanervakranssi tekemiseen, ja siihen se sitten jäikin -virta loppui :).
 
Maalattua sain urakkani loppuun, ei enää yhtään maalattavaa paneelia - jei!  Maalasin muuten samalla myös itseni ja urhoollisen apulaiseni Neilikan. Olen siis se harmaanlaikukas nainen kauppajonossa ;) Rakennus on vielä vaiheessa, olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että tästä selvitään - harmaalaikullisena ei voi muuta kuin uskoa hymyillen tähän.
 
Syysunelmia teille,
Ilona
 
Ps.muistakaa osallistua alakerran arvontoihin!

25 kommenttia:

 1. Onpa mainiot puut ja ihanan muhkea syksyinen kranssi!

  VastaaPoista
 2. Ihanat heinäseiväspuut!!! Saanko varastaa idean ? Kaunista on muutenkin sinulla siellä.

  VastaaPoista
 3. Upeita puita!! Ja aivan ihania syysvärejä ja asetelmia!

  VastaaPoista
 4. Voi Ilona, kun olet taas väsännyt niin kauniita juttuja! Olet jatkuva inspiraation lähde omiin viritelmiini ;) Oletko muuten saanut joskus floristin koulutusta vai ihan itseoppinut?

  VastaaPoista
 5. Heippis ihanaiset, ihana on saada teiltä inspiraatiota ja ihan mahtavaa jos saatte sitä minultakin :) . Jos voisin kääntää kelloa, olisin varmasti mennyt lukemaan floristiksi. Siis olen vain itseoppinut tuhertaja - tosin vakuuttunut siitä, että kaiken voi opetella ilman kouluakin. Ehdottomasti rakenna Krisse heinäseiväspuita, mahtavaa kurkata tuloksia :)
  Ilona

  VastaaPoista
 6. Justiin tänään siivoiltiin pihaa syyskuntoon ja mietin,että mitä sitä keksis terassille,kun puukelkat ja sukset on vielä hiukan kiian talviset.Mutta nuo puut.....kertakaikkiseen upeat!Jos sopii,teen sellaiset kans :)

  VastaaPoista
 7. Upeita puita, pitääpä laittaa idea mieleen hautumaan jos vaikka tuollaisia ilmestyis meillekin.
  Meilläkin tolleri raahaa karhakoita pihamaalle, ja loukkaantuu niiden hävittämisestä.

  VastaaPoista
 8. Noi puut on kyllä kauniita voi sentään saatan tehdä minäkin...kun mietin että mitä sitä oikein pihalle laittaisi kun ei kukat menesty enää ja kun karsittiin takapihan pensaita niin kovin jäi tylsän näköisesksi ja aution oloiseksi, onneksi olen lukijasi olet antanut inspiraatioita täällä meille...samaa sanoisin minäkin jos voisin haluaisin olla floristi..pikkutyttönä jo tein luonnon kukista asetelmia :)

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtavia nuo puut!!! Voi kun olisi itselläkin virtaa tehdä tuommoisia. Ihan mahtava idea kyllä!! Toki meiltä puuttuu ne katajatkin, joista oksia saisi :D Olet sie sitten kätevä emäntä!!! <3

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana sisääntulo. Syksyisen luonnon antimista saa niin hienoja juttuja tehtyä. Luonnollisia ja niin tunnelmallisen kauniita.

  VastaaPoista
 11. Oikein kaunis terassi. Oikein houkuttelee astelemaan peremmällekin :)

  VastaaPoista
 12. Upeaa väriloistoa! Uljas Neilikka <3

  VastaaPoista
 13. Oikein kaunis terassi. Oikein houkuttelee astelemaan peremmällekin :)

  VastaaPoista
 14. Fantastisia puita ja upea kranssi. Mukavaa viikkoa! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 15. Hienoja puita! Ihana kuisti. Tuo kranssi kerrassaan upea!
  E-R

  VastaaPoista
 16. Todella kaunista, ihania ideiota!

  VastaaPoista
 17. Kiitos aivan ihanasta ideasta, nuo heinäseiväspuut ovat hienoja <3

  VastaaPoista
 18. Ihania puita,aivan pakko apinoida ;D

  VastaaPoista
 19. Mahtavan kaunis sisääntulo, ilo katsella!

  VastaaPoista
 20. Vautsi miten upeat! Sä olet niin ihanan idearikas Ilona <3 Ihanat kuvat ja syystunnelmat!

  VastaaPoista
 21. Ihastuttavaa jälleen !!! Sormia syyhyttäis metsäretkeily ja kranssin teko,mut jalka on sen verran pipi ettei viel pääse. Toivotaan ettei lumi tuu ajoissa niin ehtii vähän myöhempäänkin metsästä tykötarpeita hakemaan :)

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!