13. marraskuuta 2013

Harjanvarsikransseja ;)


 
 
Täällä on käyty kipeä taistelu harjavarren kanssa. Jouluvalot olivat tähänkin syynä ;) Syyspimeyteen oli saatava lisää valoja, ja hiplasinkin jo Kodin Ykkösellä erinäisiä valottimia ja kransseja ikkunoihin, hannomatta kuitenkaan ostaa niitä. Edellisen vuoden valot saivat siis kelvata tänäkin vuonna. Taisteluun kävin yhdessä katuharjan kanssa. Katkoin ensin noin kahden metrin mittaisia pätkiä jemmaamastani piikkilangasta(tässä toimii hyvin tavallinenkin paksumpi rautalanka) ja kieputtelin sen kiharalle harjan varren ympärille. Haavoittumatta en minä koheltaja tietenkään selvinnyt kiharteluista - olkaa siis varovaisia ;) Kiharretut rautalangan pätkät väännetään kranssin muotoon ja kiinnitetään ne toisiinsa pienillä rautalangan pätkillä. Harjanvarsivalokranssit ovat meillä onnellisesti ikkunoissa, ja ihana on tulla kotiin niiden tuikkiessa.
 
Tämän päivän omistan ystävyydelle, lenkkipolut kutsuvat satoi tai paistoi aion nauttia ja nollata ajatukset aivan täysin.
 
Ystävyydelle <3
Ilona

26 kommenttia:

 1. Onpa hyvän näköset ja mahtava idea:)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniit ja kevyet kranssit! Sopii ikkunoihin kuin nenä päähän...Teen heti kotiin samanlaiset.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita:) Niinhän sitä sanotaan etä "hätä" keinot keksii,niin tässäkin:)

  VastaaPoista
 4. Aivan loistava idea ja voi miten kaunis lopputulos!! Pitäisiköhän sitä lähteä etsimään varastoista piikkilankaa... Luulen, että pappani katselee pilven päältä ja miettii, että mihin on tuo lapsi tullut, kun piikkilankaakin käytetään muuhun kuin hevosten ja lehmien aitaamiseen ;) (tosin piikkilangan käyttäminen aitaamiseen on jo ajat sitten kielletty)

  VastaaPoista
 5. Piikkilangan puutteessa voi rautakaupasta hakea vahvaa rautalankaa, taitanee kulkea ramlalangan nimellä :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköiset! Hyvä idea.
  E-R

  VastaaPoista
 7. Mäkin tein kesällä piikkilnaka kranssia, mutta enpä oo älynny ite laittaa siihen noita valoja, kiitti taas hvästä ja kauniista vinkistä ! Iloista nollauspäivää sinulle ♥

  VastaaPoista
 8. Erinomainen vinkki! KY:ssä minäkin jo usein ja taas tänään, kun siellä on se VIP-ilta....On pakollista hankittavaa, emme muuten sinne iltaamme laittaisi.

  Sinä onellinen ehdit lenkille! Minä ehkä vihdoinkin viikonloppuna...Nyt pitää jo kiirehtiä suihkuun ja sitten yhtä parin kuukauden ikäistä vauvaa katsomaan.

  Istutin muuten EILEN vielä jouluruusun suuriruhtinattaren haudalle. Kohta menen katsomaan, miten on selvinnyt yöstä. Onneksi ei ole ollut pakkasta...

  VastaaPoista
 9. Ihanat..voittavat ostetut mennen tullen...:)

  VastaaPoista
 10. Nollauspäivä tuli tarpeeseen :) Leena, kiitos viimeisestä. Yritämme siis elää ihmisiksi :) Suuriruhtinattarelle kaunein kukka, jonka voi maa päällään kantaa :)
  Ilona

  VastaaPoista
 11. Ihana idea. Tuosta tulikin mieleen, että mulla on autotallin seinällä piikkilangasta tehty sydänkranssi. Siihen täytynee hakea valot... Onneksi on pistorasiakin vieressä.

  Mukavaa lenkkeilyä, kunpa pääsiskin päivänvalolla. Työt haittaa pahasti harrastuksia :)

  VastaaPoista
 12. Valo loistaa ikkunassa
  kutsuu kotiin kulkijan
  kertoo myöskin asujasta
  ihanasta Ilonasta
  Harjanvarret, piikkilangat
  saa hän hyvin loistamaan
  kuka tietä ,saatan alkaa
  ideoitaan toistamaa.

  VastaaPoista
 13. Apua, ihanuus sentään <3 <3 aivan ihana olo tuli sinun runostasi - kiitos!

  VastaaPoista
 14. Aivan ihanan näköistä... Muuten sinulla on aivan ihana koti ! Minun pitäisi ottaa talteen meidän ladon ulkopuolella oleva vanha piikkilanka ja yrittää vääntää kranssit, en teidä uskallanko... Minusta tuntuu että sitten on haavat jokapaikassa.. :)
  Kraam
  Sanne

  VastaaPoista
 15. Hieno idea Ilona, mistä noita sulta kumpuaa..olisinpa edes vähän yhtä innovatiivinen kuin sinä! Minä vaan ihan tylsästi ostin kranssin (SYDÄN SENTÄÄN) pohjan Plantagenista ja laitoin siihen valot. Heh...

  VastaaPoista
 16. Vautsi kuinka kauniilta piikkilanka näyttää kiharrettuna! Mäkin taidan kokeilla kun tuota piikkilankaa roikkuu kerällä tuossa sivurakennuksen seinällä koristeena useampi kymmenen metriä ;) Bongasin sen kerran roskapisteeltä, joku maajussi siihen "aarteensa" heittänyt :)

  VastaaPoista
 17. Oi miten hauska idea, tykkääääään! :) Ihana tunnelma! :)

  VastaaPoista
 18. Aivan ihana idea, vaikka otsikosta kyllä ajattelin että mitäh....
  Pitäisi kyllä yrittää sen verran kivan näköiset on. Kiitos Ideasta.

  Terkkuja Monica

  VastaaPoista
 19. Oh how cute! They look so lovely all glowing from twinkle lights.

  VastaaPoista
 20. Hei Ilona. Ihan ensiksikin, kiitos tästä satumaisen suloisesta sisutusblogistasi ja pääsimmehän kurkkaamaan kotiasi oikein telkkaristakin.
  Asia jossa haluaisin lähestyä sinua on se, että olen ymmärtänyt sinun tekevän sisutuskirjoja.(?)
  Vinkkaisin sinulle kirjojasi varten todella kauniin ja blogin; Sinisen oven takana.
  Voihan olla, että tiedätkin tämän kauniin kodin ja puutarhan, johon aiankin minä muuttaisin viivana.
  Asun bloggarin lähistöllä ( en tunne häntä henk.kohtaisesti) ja teen toisinaan kävelyretkiä ihan vain kurkistaakseni mitä kaunista puutarhassa on meneillään.
  Ihanaa loppuvuotta.

  VastaaPoista
 21. Wau, mitä valokransseja !!! Aivan upeat ja loistava materiaali-idea <3 ! Ihan tekis mieli kans kokeilla.

  VastaaPoista
 22. Nättiä niinkuin aina.
  Kiitos viimeisestä <3

  VastaaPoista
 23. Hieno idea, taidan käydä hakemassa metsästä löytämäni piikkilankakiekon hoiviini :D

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!