21. marraskuuta 2013

Saunavalot ja Maritalla kylässä
Täällä on pitkään pähkäilty mökin saunavalojen kanssa. Ihmettelen yhä, miksi on olemassa vain ledijuttuja ja puisia valoja saunoihin. Puisethan ne tuli kyllä meillekkin :) Vihdoin näille etelästä tuoduille puukoristeille löytyi käyttötarkoitus. Puukoristeelle rakennettiin suorakulmainen koroke laudasta. Sen alle asennettiin ne halvimmat saunan valaisimet. Valaisimet asennettiin seinälle saunaan. Nämä olisin voinut ottaa tosin eteisen kattoonkin, jossa huonekorkeus on hieman matalampi. Pikkuhiljaa paikat alkavat olla jo jollain mallilla, ennen joulua meidän porukka pääsee varmuudella mökkeilemään.
 
Ihanan projektin vuoksi olen pyörinyt enemmän kuin laki sallii Toivolan Vanhalla pihalla. Siispä vilautan teille tunnelmia Maritan ihanasta kaupasta. Upeita toteutuksia ja ideoita. Suosittelen vilpittömästi kaikille pyörähdystä täällä ja koko Toivolassa. Minun onnelliset valoni ovat siis Maritan käsialaa, palloja valitsin irrallisena omiin väreihin sopiviksi. Patterilla toimivan valosarjan ylle kiinnitetyt palloset on helppo siirrellä paikasta toiseen.

Sannalla on alkanut Lumoava arvonta käykää pistäytymässä Pikkutalon elämää- blogissa. Sieltä pääsee kurkaamaan myös Kotipuutarha-lehden juttua, jota minulla oli ilo rakentaa menneenä kesänä. Hymyjä Sanna sinne!
 
Mutta hei, nyt iloa ja valoa teille loppuviikkoon!
 
Ilona 

10 kommenttia:

 1. Kauniit ja ihan teidän tyyliset ja "näköiset" saunavalot! Loisto idea...jälleen kerran =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tutkailin nettikauppoja, samaisia koristeita myydään onneksi täälläkin, jospa vielä jonnekkin innostuisi valaisimia rakentamaan :)

   Poista
 2. Jouduin oikein etsimään niitä saunavaloja. Olin näet pikaisessa selailussa katsonut että ylimmäisessä kuvassa on takan luukut! Hoh hoijaa, koskas takkoja on ruvettu puupaneeleilla päällystämään ! Hieno lamppu, ja tunnelmallinen.

  VastaaPoista
 3. Ihanat valot totta tosiaan Ilona!
  Ai niin, iloitsethan kanssani kun oon arpomassa 2 kpl sun ihania Lumoava Joulu- kirjoja ja osallistujia on ekana päivänä jo ennätysmäärä :) Eikä suotta, ihana kirja se on! Oon lukenut omani kannesta kanteen jo varmaan 10 kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, ihana retki oli kesällä teille, niin tulvahti tuoksut ja kaikki mieleen. Onneksi päästit minut jo aamutuimaan sisälle ;)

   Poista
 4. Voi, upeat! Saunaremppa siintää ajatuksissa ja taidanpas napata hieman valoideaa tästä. :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjan yksinkertainen toteustus - suosittelen :)

   Poista
 5. Voi nuo lyhtykoisot ovat ihania! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumituin katselemaan niitä ihan antaumuksella. Ensi keväänä taitaa olla pakottava tarve istuttaa omaan pihaan niitä.

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!