24. tammikuuta 2016

Veneleivät ja villi viikonloppu







 
Takana on pitkään odotettu mökkiviikonloppu. Lumessa kastuneiden vaatteiden keko on kannettu kotiin kuivamaan. En vain jaksa olla ihmettelemättä mökillä ympäröivää hiljaisuutta. Instagramissa vierailevat tietävätkin minun  makoilleen untuvatakin lämmössä kuvailemassa mäntyjen latvoja - huvinsa kullakin. Ulkoilun jälkeen meidän perhe äänesti veneleipiä retkievääksi. Suosittelen kokeilemaan <3
 
Veneleivät
6 kpl rustiikkisia sämpylöitä
levitettä
katkarapusalaattia (Chipsters)
paistijauhelihaa
punasipulia
tammenlehtisalaattia
persiljaa
maustekurkkua
 
1. Koverra halkaistuista sämpylöistä sisustaa pois niin, että sisälle saadaan tilaa täytteelle.
2. Paista jauhelihan ja koverretun sämpylämurun kanssa punasipulia.
3. Levitä sämpylöiden molemmille puolille levitettä. Levitä katkarapusalaatti pohjan päälle.
4. Nostele jauhelihaseos sämpylän pohjan päälle. Laita päälle suikaleiksi leikatut maustekurkut sekä tammenlehtisalaatti. Nypi päälle persiljaa tuomaan makua.
 
Meillä ruokajuomana toimi oluet - olkoonkin nyt alkoholilaki tästä sitten eri mieltä tai ei ;). Hankijäähdytys tuo ihan oman särmän lasipullojen viilennykseen.
 
Nyt ajatukset ovat jo ensi viikossa - siitä tuleekin jännittävä ;).
 
Letkein lantein mennään maanantaita kohti,
Ilona

3 kommenttia:

  1. Kun perspektiiviä muuttaa, niin maailmakin näyttää ihan erilaiselta :)
    Mukavaa tulevaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa hyviltä nuo eväsleivät! Pitääpä kokeilla!
    Mukavaa sunnuntaita Sinulle Ilona!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana postaus. Kiitos kovasti :)

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!