24. marraskuuta 2016

Jospa kukaan ei olisi yksin...

...sanat jäivät mieleeni poiketessani erään hienon, taitavan miehen vieraana syksyllä. Pyysin häntä kertomaan yhden toiveen, joka voisi jouluna toteutua. Tämän toiveen toteutuminen olisi aivan huippua - kukaan ei sen jälkeen olisi yksinäinen. Jokainen meistä kai voisi tätä toivetta yrittää toteuttaa. Täällä harmaassa Keski-Suomessa sitä toteutetaan tänään paketoimalla lahjoja paketteihin, jotka viedään vanhainkotiin. Yksin en suinkaan pystyisi tätä pakettipajaa toteuttamaan vaan kirjakuormien lahjoittajana on Docendo- kustantamo, jonka yhtenä kirjoittajana olen saanut olla vuosien ajan. Aika ihana oli selata kustantamon kirjoja, joiden sisältö oli valittu huolella - eläinten kuvia, tarinoita menneestä ja paljon kuvia sisältävät kirjat ovat aivan upeita.

Paketointiin avuksi nappasin nuoret, jotka toimivat lettupalkalla - takaan jokaisen paketin olevan persoona. Persoonallisiin paketteihin valittiin kieli keskellä suuta ihanimmat kortit, jotka on tätä puuhausta varten lahjoittanut ihana Anna-Mari West. Kaikkein pehmeimmät paketit on lahjaksi kutonut mieheni äiti - hänen joulun toivotuksenaan oli lämpimät tunnelmat. Huomasin tänään olevani todella iloinen siitä, että pieneen pyyntöön on vastattu suurella sydämellä. Kiitos siis pakettien sisällön antajat! Oikeastaan tämä on hupaisin retki ikinä - paketointipajan tuotokset matkaavat kohti oikeaa osoitetta, mitä villeimmällä tavalla  ;). Tässä kyydissä varmasti lumi pöllyää ja renkaat ulisevat!

- Ilona-

15 kommenttia:

 1. Upea tapa olla iloksi toisille <3
  Ihanaa torstai-iltaa sinne pakettitehtaalle <3

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihanaa! <3 Paljon jouluiloa sinne pakettitehtaalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari sinne - ihan joulutunnelmat valtasi meidän keittiön jo nyt :)

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää upealta. Juuri tällaista toisten välittämistä ja arjen pieniä tekoja kaivataan varmasti monessa paikassa. Tartuit siis kiinni todella tärkeään asiaan. Itsekin olen kovasti täällä pohtinut ketä ja miten voisin näin joulun aikaan muistaa ja ilahduttaa. Vanhainkoti ei olisi yhtään hullumpi vaihtoehto tuokaan.
  Meidän kylällä, kylän aktiivit kasaavat kuluneen vuoden aikana kylälle muutaneille sekä tietyn iän ylittäneille ikäihmisille, pienen joulumuistamisen. Jotka nämä kylä aktiivit itse toimittavat lahjan saajille. Paketoinnista vastaavat ala-asteen oppilaat, joiden piiroksin ja maalauksin toteutettuihin papereihin lahjat on kääritty.
  (Tällainen paketti siis tuotu myös meidän ovelle aikanaan.)
  Kyllä se on nyt toteutettava tavalla tahi toisella, myös itse tämä joulun ilon jakaminen:) Pienistä puroistahan ne syntyvät, ne isot joet. Kiitos Ilona<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Niin totta, juuri ystävä kertoi antavansa paketteja lapsille, joiden perheillä ei ole varaa niitä ostaa. Ihana tuo teidän kylän muistaminen - tunne paketin saajasta on varmasti ihan mahtava!

   Poista
 4. Onpa hieno teko - sekä sinulta, lapsilta että kustantajalta <3
  Oikeaa joulumieltä!

  VastaaPoista
 5. Voi miten hienoa!
  Itse olen jo monena vuonna tehnyt paketin joulupataa....välillä pojalle, välillä tytölle ja viime vuonna aikuiselle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Hannele tuo joulupata - lahja sitä tarvitsevalle <3

   Poista
 6. Hienoa, että on vielä hyväsydämisiä ihmisiä, jotka oikeasti välittävät lähimmäisistä. Pieni muistaminen tuo monelle ison ilon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus jää miettimään, miten pieni vaiva voi vaikuttaa suurella tavalla <3

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!