18. tammikuuta 2019

Willessä kylässäVanha, kaunis rakennus vetää kummallisella tavalla puoleensa. Voitte kuvitella, mille kahvi maistuu tuossa nurkassa, jossa vihreä tapetti valloittaa. Jalkojen alla huokailevat vanhat lautalattia ja ovi narahtaa ihan hiljaa - aivan kuin se toivottaisi tulijan tervetulleeksi. Pimeinkin talvipäivä kumotaan keltaisella värikylvyllä ja vohveleilla. Suurta ihastusta tunnen tuohon pönttöuunin viereiseen salmiakkikuviolliseen lattiaan.  Willen emäntä Päivi on käyttänyt läpi rakennuksen väripalettia kovin taitavasti - ihailen!

Tällä viikolla Willessä kuvattiin tulevia seikkailuja varten - ohi mennen kameraan tallentui paljon muutakin. On hivenen vaikea kuvailla tunnetta, joka syntyy Willen isännän Timon tarttuessa haitariinsa. Luulen, että teidän kannattaa poiketa itse tässä paikassa fiilistelemässä. Minä taidan tehdä taas pian niin.


Värikästä viikonloppua täältä Äänekoskelta sinne, 

Ilona

"Kauppias Wille Rutanen rakennutti Harjulan talon 1890-luvulla. Talo on monin tavoin liittynyt Äänekosken kunnan toimintaan ja on tullut tunnetuksi mm. Kuntalana ja kaupungin museona. Wilhelm (Wille) Matinpoika Rutanen oli sivistysmyönteinen ja uuttera kotiseutunsa kehittäjä, jonka syntymästä tulee kuluneeksi 3.6.2018 160 vuotta."

Wille Olohuone - ja Keittiö

10 kommenttia:

 1. Kauniit tapetit kuvissa. Mistäköhän on hankittu/ kenen mallistoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä kysäisen Päiviltä - mistä onkaan tapetit hankittu. Vihreässä tapetissa on jotain sanoin kuvailemattoman upeaa tunnelmaa :)

   Poista
  2. Heti löytyi - Duron tapetti ja ainakin täällä https://www.seinaruusu.fi/verkkokauppa/tapetit/kuvioittain/elaimet-linnut-ja-perhoset/linnut-perhoset-hyonteiset/brunnsgatan-095-03

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä - arkipäivästä tulee glamouria täällä poiketessa ;)

   Poista
 3. Kiitos kauniista kuvista historiallisessa rakennuksessa, jonka on rakennuttanut kauppias Wille Rutanen. Eteisen hyllystä löytyy musta mappi, johon olen kerännyt rakennuttajan ja rakennuksen historiaa. Elokuussa 2017 paljastettiin Kinttukujan, rakennuksen ja Wille Rutasen muistolaatat kotiseutuyhdistyksen toimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Hienosti yhdistyy historia ja nykypäivä Willessä. Heti oven avatessaan voi tuntea historian havinan.

   Poista
 4. Huiman ihania vahvoja värejä!

  ♥♥

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!