28. maaliskuuta 2021

Pajunkissakranssi ja kuistin avajaiset

Vihdoin harja heilui kuistilla talven jälkeen. Lämpö lähes pakotti siivoamaan talviset koristeet pois. Tunnustan lumen seasta löytyneen erinäisiä koristeita. En edes muistanut ripustelleeni niitä kuusenkoristeiksi. 

Kasvihuoneesta lähti talvivalot varastoon. Tilalle sujautin keltaisia - hurjasti kukkivia hyasintteja ja narsissit. Narsisseista tulee aina mieleen mummola. Sen etupihalla kukki valtava kohopenkki täynnä narsisseja. Penkkiä reunusti suloiset helmililjarivistöt. Aina torvinarsissin nähdessäni läikähtää lämpö sisällä - mummo oli niin monin tavoin samanlainen. Nyt vasta vuosien päästä ymmärrän sen. Äitini kertoi mummoni olleen jo heidän lapsuudessaan hurja kuvaamaan - aina piti kuvissa olla hänelle mallina. Lupaan näyttää hänen ottamia kuviaan joskus.  

Pajunkissakranssin kääntelin kieli keskellä suuta pienen puutarhanurkkaukseni somisteeksi. Oksat pätkin lyhyiksi ja työntelin niitä oksista tehdyn kranssipohjan lomaan. Koristeeksi liimasin muutamia viiriäisen munia, helmikanan höyheniä ja vanhoja vuokia. Kranssivillitys tulee yhtä varmasti keväisin, kuin syksyisinkin.

Nyt ajattelin istua auringossa ja juoda kahvit suklaapipareilla. Jos mummoni olisi tässä kanssani hän joisi rauhankahvit - niin tehtiin aina. Mikäpä sen parempi ajatus olisikaan.

Lämpöä viikkoon, Ilona

 

6 kommenttia:

 1. Hiphei 🥰 Samat puuhat meillä taas täällä harja heilui veranta valmis..ja siellä istuin auringosta nauttien,luoja miten olen niin kaivannut tätä aikaa💛
  Sit hipsin kasvihuoneelle kainalossa narsissit..miten sielläkin tuoksu niiiin hyvälle🤗
  Kuisti,ulkokatos ja aitta joutuvat seuraavaksi hyppysiini.
  Ihanat kuvat sinulla,ja wau tuo pajunkissa kranssi huikee🐰
  Ihanat kalusteet,kiva kyllä auringosta nauttia. Nam sinullakin herkut tarjolla. Laitoin blogiini myös herkuttelu kuvat eilen siivous palkittu ja suklaa hetkut lopuksi 🥰
  Virpoi varpoi ja ihkuu sunnuntaita🤗🐤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaa ihanalle - kevät tulee ja siivousvillitys sen mukana. Keksi hävisi nanosekunnissa parempiin suihin. Niin totta - siivooja on herkkunsa ansainnut. Iloista pääsiäisviikkoa täältä sinne ;)

   Poista
 2. Niin kaunista ja aivan ihanat pääsiäiskoristeetkin. Pitäisi varmaan katsoa, että onko mun fimo massa vielä elossa, jos saisin äitini ohraan tehtyä vaikka pienen pupun.
  Kaunista pääsiäisviikkoa sinulle Ilona <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Outi, iloa viikkoon. Voi, heti teki mieli upottaa sormet askartelumassaan ;)

   Poista
 3. Ihana kranssi ja niin tunnelmallisen kaunista! Mukavaa pääsiäisviikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena - tämä pääsiäinen on tänä vuonna saanut ihan villiksi :)

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!