5. elokuuta 2015

Itse tehdyt betonilaatat
Arki on tällä viikolla tullut ihan kirjaimellisesti ovista ja ikkunoista. Työpäivän jälkeen ei intoa tahdo riittää millään. Eilen taistelin väsymistä vastaan sujauttamalla laatoituksen alun paikoilleen. Kummallista, kuinka pienestä voikaan tulla hyvä mieli. Kotiin on ihana tulla - edes yhden nurkan ollessa siistimpi. Valmista ei ole vieläkään, mutta alku näyttää minusta ihanalle - mille teistä? Alla on helppo ohje laattojen tekemiseen, sillä on ainakin tämä blondi pärjännyt ;).
 
1. Tee valmisbetonista ja vedestä massa, joka saa olla melko löysää.
2. Rasvaa muotit ruokaöljyllä. Täytä muotti ensin puolilleen ja ravista siitä ilmakuplat pois.
3.Täytä muotti täyteen ja ravista uudelleen.
4. Anna laatan kuivua muutama päivä ja irrota se muotista. Pese muotti hyvin.
 
Laatat saavat lopullisen lujuuden vasta useamman päivän kuluttua. Minun muottini on tilattu täältä Cultivera Carden
 
Puuhausintoa sinne,
Ilona

8 kommenttia:

 1. Kauniita, niin kauniita! Viime viikolla hankin itselleni tuon Kesäpesäkirjan, ihanin kirja ikinä! (myös neljä aikaisempaa on kirjaasi on minulla, siis aivan ihania nekin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oli lukea viestiäsi Leena - aurinko paistoi ihan koko päivän sen jälkeen :)

   Poista
 2. Käytitkö kuivabetonia? Vai minkälaista valmisbetonia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 25kg säkeissä myytävää kuivabetonia(S100) käytettiin meillä. :)

   Poista
 3. Voi miten kauniita!! Mietin jo täällä alkaisiko myös laattavalmistajaksi. Eikö tuo ole vain kamalan hidasta, kun saa vain yhden laatan kerrallaan...kyselee täällä malttamaton? Vaikka olisihan tässä pitkä talvi edessä ja aikaa tehdä laattoja siihen paikkaan mihin ajattelin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tilasin muutaman muotin eli on noita kuvan reunapaloja ja sitten itse laattoja kaksi erilaista lattaa. Betonia meillä sekoitellaan n. 1,5 sankoa(15l) kerrallaan. Kerralla tulee aika vähän, mutta hyvin löytyy rytmi valupäiviin. Ei ole ainakaan työlästä. Parin päivän kuivumisen jälkeen irrottelen laatat ja valan uudelleen. Ihmeen paljon muutamassa viikossa tulee laattoja - vaikka täälläkin on juuri sellainen täysin malttamaton :)

   Poista
 4. Voi onpa ihania, noita kyllä täytyy ruveta tekemään, minulla juuri kivi- ja laattaprojekteja pihalla meneillään ja tuosta saisi aikaiseksi kauniita yksityiskohtia sinne.

  VastaaPoista
 5. Itse olen myös harkinnut että ostaisin betonia ja tekisin tämmöisiä laattoja. Ja muitakin koristeita. Jos tosiaan aika riittää, niin kuin sanot sitä ei aina välttämättä ole.

  VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!