3. elokuuta 2015

Paras mökkiniksi
Sain hauskan kutsun osallistua nettirautakauppa Taloon.com järjestämään kilpailuun. Ajatuksena olisi kertoa teille mielestäni parhaimmasta mökkiniksistä meillä. Pitkään mietittiin perheen kanssa, mikä voisi olla sellainen juttu, josta oikeasti on ollut meille eniten iloa. Meidän mökkirantaan rakennettiin jo alkutaipaleella grillauspaikka, joka on ollut tehokäytössä jokaisena kesänä ja syysviileilläkin. Talvella siellä hyyrystellään taljojen ja peittojen lämmössä - kauneimmillaan se on hiljalleen hämärtyvässä illassa. Täällä paistetaan kesäletut sekä grillaillaan folioleipiä ja kesämakkaraa. Tänään meillä on lettupäivä, joten grillin ympärillä on jo tungosta.

Grillauspaikka mökkimaisemaan
1. Laita valitsemallesi paikalle suodatinkangas erottamaan pohjamaata ja päälle kärrättävää murske- tai kivituhkakerrosta.
 
2. Tiivistä murske. Lado tasoitetun ja tiivistetyn murskeen päälle muurikiviä tarvittava määrä rajaamaan aluetta. Meidän alueen koko on 2,7*2,7m.
 
3. Lado grilli muurikivistä. Tähän grilliin kiviä meni 25 kappaletta. Grillin kiviä ei tarvitse kiinnittää toisiinsa millään tavoin. Grillausritilän voi nostaa kivien väliin.
 
Grillauspaikan penkkien jalat on ladottu muurikivistä - ne pysyvät myös paikoillaan ilman toisiinsa kiinnittämistä. Istuimina toimivat vanhat lankut, jotka nostettiin kivijalkojen päälle lepäämään.
Apupöydät syntyivät nopeasti ympäri käännetyistä AIV-pullokoreista. Isolla tarjottimella on helppo kantaa eväät sisältä grillipaikalle.

Haaveilen grillipaikalle vielä pilareita, jotka tulisivat lyhtytolpiksi alueen reunoille. Tolppien haluaisin olevan melko matalia - maisema peittyisi liian korkeilla pilareilla. Pilarit rakennettaisiin näistä pilarikivistä. Muurikivillä rajattu alue olisi myös ihana laatoittaa tulevaisuudessa. Laataksi valitsisin ehdottomasti tämän rosoisen, valmiiksi patinoidun antiikkilaatan.


Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://www.mökkiniksit.fi kutsuttuna. Ihana, jos poikkeat äänestämässä meitä! Samalla osallistut Muurikan kesäkeittiön arvontaan. Äänestää voisi täällä www.mökkiniksit.fi.
 
Mökkihöperö
 
Ilona
 
 

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kaunis - viileinä syysiltoina ihan paras paikka hyyrystellä. :)

      Poista
  2. Niin ihania kuvia ja ideoita! Niin suuret sydämenmuotoiset kiitokseni Sinulle! Se tunne, kun saan katsoa näitä kuvia, ei sanoja tarvita, vain se tunne sisälläni tai silmissäni vai missä, en osaa edes sanoa!

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!