1. elokuuta 2015

Lontoo

Minun vinkit Lontoon kävijöille tulisivat tässä. Ehdottomasti Lontooseen matkanneen kannattaa aivan ensimmäisenä ostaa Oyster Card, jolla pääsee liikkumaan kaikkialle. Suosittelen lataamaan noin 30 puntaa kortille rahaa, jos viivytte neljä päivää. Lapselle ladataan oma edullisempi lippu. Kortin ostamista tai käyttöä ei kannata pelätä - asemilla on opastajia niiden käyttöä varten. Maan päällä matka tapahtuu linjureilla ja takseilla - matka taittuu näillä välineillä melko hitaasti. Kortti käy myös busseihin.
 
Meidän matka rakentui lapsen ehdoilla, joten Believe or not oli listalla ensimmäisenä. Paras paikka kaikista oli kuitenkin ilmainen Natural History Museum. Sieltä matka jatkui M&M`s  World:n - karkkitaivaaseen. Lelukauppa Hemleys oli myös vaikuttava - välillä leikkilentokoneet viistivät hiuksia ja meno oli ihan hulvatonta.
 
Meidät aikuiset kai sanattomaksi sai Camden. Sen sopivan boheemit tunnelmat tarttuivat matkailijaan hetkessä. Kansainvälinen, jättimäinen katukeittiö oli aivan mahtava paikka. Portobello Roadillakin ennätimme käydä. Antiikkia täällä oli pienet puodit pullollaan - tosin hinnat olivat aivan tähtitieteellisiä. Nähtävyyksistä mielestäni ihania ovat London Eye, Big Ben ja Tower Bridge. Paljon jäin näkemättä ja seuraavan kerran suuntaisin matkan ehdottomasti myös Lontoon ulkopuolelle.
 
Kirjoitellessani teille huomasin parhaiden muistojen syntyneen ihan pienistä jutuista. En varmasti unohda koskaan mille maistuivat lapsen kanssa syödyt kirpeät karkkimadot aseman penkillä tai miten huvittuneita katseita lontoolaiset meihin loivat nauraessamme minun tuulitukalleni Undergroundissa. Katujen värikkyys ja lämmin tunnelma olivat tässä matkassa ihan parasta. Suosittelenkin siis olemaan avoin tähän kolkkaan poiketessasi. Kannattaa istahtaa alas pienimpiin kuppiloihin ja tietysti pubeihin - niissä ruoka on aivan taivaallista. Eväät voi ostaa torilta ja istahtaa syömään niitä vaikka Thamesin rannalle - parhaat nähtävyydet eivät maksa Lontoossa mitään.
 
Ilona

4 kommenttia:

 1. Tuolla olisi kiva käydä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan unelmien paikka - ystävällisiä ihmisiä, tarinoita, kauniita rakennuksia ja elämää.

   Poista
 2. Satavarma että edellisessä elämässä ollut britti, sillä enkkula ja lontoo aina kutsuu. :) Tuo tuulitukkakuva on mahtava! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voin kuvitella sinut puhumassa brittiläisittäin - ihana! Lontoolaiset saattoivat hieman nauraa tälle tuulitukalle, mutta en voinut välttää kiusausta niin kuuma oli :):

   Poista

Ihanaa olisi lukea viestisi!